CATEGORII DE CARTI

Ferdinand I. Regele cel loial al Romaniei Mari

Carte scrisa de: Adrian Cioroianu, Andrei Radu
Vezi si cumpara cartea Ferdinand I. Regele cel loial al Romaniei Mari scrisa de autorul Adrian Cioroianu, Andrei Radu sub editura Curtea Veche. Cartea a fost publicata in decembrie 2020 in limba Romana, are 92 pagini si poate fi cumparata la super pret din cele mai populare librarii online. Daca iti place sa citesti Ferdinand I. Regele cel loial al Romaniei Mari, poti oricand vedea si alte carti de Adrian Cioroianu, Andrei Radu. Retine ca MsBook nu garanteaza cartea Ferdinand I. Regele cel loial al Romaniei Mari PDF. Aceasta poate fi disponibila doar in format tiparit, lucru pe care trebuie sa-l verifici pe libraria online.

Ultimul Pret Verificat

46.75lei

cartepedia.ro

librarie.net​

Am gasit cartea Ferdinand I. Regele cel loial al Romaniei Mari la un super pret de doar 46.75lei. Retine ca pretul acesta poate varia in functie de reducerile diverselor librarii online, pretul de pe MsBook fiind unul orientativ.

Ferdinand I. Regele cel loial al Romaniei Mari Rezumat

Seria „Regii si Reginele noastre“ isi adauga o noua piesa de colectie: frumoasa si tulburatoarea poveste a lui Ferdinand, principele german devenit „bun roman“ odata ce a raspuns chemarii taramului indepartat caruia avea sa ii devina rege si intregitor.

Povestea noastra incepe intr-un castel german de la izvoarele Dunarii, pe o colina inalta, inconjurata de o padure deasa. Acolo s-a nascut, la sfarsitul verii lui 1865, dintr-un principe german si o infanta portugheza, cel care avea sa devina Regele Ferdinand I al Romaniei Mari.

Copilul, apoi adolescentul Nando a crescut inconjurat de dragostea parintilor, primind insa o educatie aspra, menita sa il intareasca pentru destinul maret care il astepta intr-o tara inca necunoscuta.

Tanarul Ferdinand avea sa devina mostenitor al Tronului Romaniei, calitate pe care a dobandit-o dupa ce unchiul sau, Regele Carol I, a ramas fara urmasi. S-a pregatit sa devina rege vreme de 25 de ani, traind in preajma suveranului in aceeasi rigoare si disciplina de fier in care crescuse si se formase in tara natala, invatand de timpuriu sa isi sacrifice fericirea pentru binele poporului. Din mainile unchiului sau a preluat Coroana deodata cu participarea la Razboiul cel Mare, in urma caruia s-a infaptuit Marea Unire din 1918.

A fost incoronat rege al Romaniei Mari in toamna lui 1922, la Alba Iulia, iar de numele lui se leaga pasi hotaratori pentru modernizarea tarii de la inceputul secolului XX, precum reforma agrara si electorala sau Constitutia de la 1923.

Ferdinand I a ramas in istoria noastra drept Ferdinand intregitorul, primul rege al Romaniei Mari, care si-a slujit tara in unii dintre cei mai dramatici ani ai istoriei sale moderne.

Spirit enciclopedic si militar prin vocatie, neclintit in deciziile politice, darz in razboi si bland in vreme de pace, renegat de tara natala in zorii Primului Razboi Mondial, ravasit de moartea unui fiu si de tradarea altuia, regele care indragea trandafirii a ramas pana la sfarsit o pilda de eleganta, jertfelnicie si noblete sufleteasca.

Autor(i): Adrian Cioroianu, Andrei Radu
Anul aparitiei: decembrie 2020
Editura: Curtea Veche
Cod produs: 978-606-440-782-5
Categorie: Carti pentru copii
Subcategorie: Carti dupa grupa de varsta
Nr. pagini: 92
Tip coperta: Paperback brosat
ISBN: ISBN: 978-606-440-782-5
Limba: Romana
Daca iti place cartea aceasta de pe MsBook, poti oricand sa vezi si alte carti scrise de autorul Adrian Cioroianu, Andrei Radu sau din categoria Carti dupa grupa de varsta.

Nu este cartea pe care o cauti? »