CATEGORII DE CARTI

Codul de procedura penala adnotat. Partea generala. Editia a II-a, revazuta si adaugita – 2021

Carte scrisa de: Andrei Viorel Iugan, Ion Neagu, Mircea Damaschin
Vezi si cumpara cartea Codul de procedura penala adnotat. Partea generala. Editia a II-a, revazuta si adaugita – 2021 scrisa de autorul Andrei Viorel Iugan, Ion Neagu, Mircea Damaschin sub editura Universul Juridic. Cartea a fost publicata in 21-Aug in limba Romana, are 610 pagini si poate fi cumparata la super pret din cele mai populare librarii online. Daca iti place sa citesti Codul de procedura penala adnotat. Partea generala. Editia a II-a, revazuta si adaugita – 2021, poti oricand vedea si alte carti de Andrei Viorel Iugan, Ion Neagu, Mircea Damaschin. Retine ca MsBook nu garanteaza cartea Codul de procedura penala adnotat. Partea generala. Editia a II-a, revazuta si adaugita – 2021 PDF. Aceasta poate fi disponibila doar in format tiparit, lucru pe care trebuie sa-l verifici pe libraria online.

Ultimul Pret Verificat

101.15lei

cartepedia.ro

librarie.net​

Am gasit cartea Codul de procedura penala adnotat. Partea generala. Editia a II-a, revazuta si adaugita – 2021 la un super pret de doar 101.15lei. Retine ca pretul acesta poate varia in functie de reducerile diverselor librarii online, pretul de pe MsBook fiind unul orientativ.

Codul de procedura penala adnotat. Partea generala. Editia a II-a, revazuta si adaugita – 2021 Rezumat

in cuprinsul lucrarii se regasesc rezumate atat solutii pronuntate de catre instantele judecatoresti inainte de 1 februarie 2014, dar care isi pastreaza aplicabilitatea si in prezent, cat si solutii adoptate ulterior acestui moment. A fost prezentata si jurisprudenta ICCJ in materia asigurarii unei practici judiciare unitare, prin solutionarea recursului in interesul legii si dezlegarea unor chestiuni de drept. De asemenea, in cuprinsul lucrarii se regaseste jurisprudenta Curtii Constitutionale, cu referire la deciziile prin care s-a constatat neconstitutionalitatea unor dispozitii din Codul de procedura penala. Ori de cate ori a fost cazul, am apelat la jurisprudenta CEDO si a CJUE in domeniul dreptului procesual penal. Am considerat ca fiind util pentru cititorii nostri sa indicam si legislatia conexa necesara pentru aprofundarea diferitelor institutii de drept procesual penal.

Lucrarea se adreseaza in primul rand practicienilor dreptului (judecatori, procurori, avocati, organe de cercetare penala), care speram ca vor gasi in paginile acestei lucrari raspunsul la problemele cu care se confrunta in activitatea de aplicare a legii procesual penale. De asemenea, lucrarea poate constitui un real sprijin in studiul Dreptului procesual penal pentru studentii facultatilor de drept, ciclurile de studii de licenta, masterat sau doctorat, precum si pentru absolventii care se pregatesc pentru concursul de admitere la INM, respectiv examenul de admitere in profesia de avocat sau in alte profesii juridice.

Am reunit in aceasta lucrare tot ceea ce este astazi relevant, din punct de vedere jurisprudential, pentru intelegerea, interpretarea si aplicarea corecta a Codului de procedura penala.

Sub fiecare norma citata am redat, sintetic, un extras din deciziile Curtii Europene a Drepturilor Omului ( in cauzele contra Romaniei), ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene (chiar daca nu priveau in mod direct Romania), dar si din deciziile obligatorii ale Curtii Constitutionale si ale ICCJ, pronuntate in recursuri in interesul legii sau in dezlegarea unor chestiuni de drept.

Mai mult, constatand ca, pentru atingerea scopului propus, adesea este foarte utila si cunoasterea argumentelor cuprinse in deciziile de respingere pronuntate de catre Curtea Constitutionala, cu privire la exceptiile de neconstitutionalitate ridicate, sau de catre ICCJ, cu privire la sesizarile pentru pronuntarea unor decizii obligatorii pentru interpretarea legii si lamurirea unor chestiuni de drept, am facut efortul de a le evalua si pe acestea, din anul 2014 si pana in prezent, si a le include, acolo unde acestea contineau elemente semnificative pentru corecta intelegere a normei procedural-penale vizate.

Suplimentar, am strans deciziile de speta ale ICCJ (si nu numai), din perioada recenta, mai exact cea a ultimilor 10 ani, care sunt de actualitate si pot prezenta interes pentru intregirea informatiei juridice necesare in cunoasterea corectei interpretari si aplicari a legii.

Lucrarea se doreste mai mult decat un compendiu de decizii reprezentative si utile. Am incercat sa si corelam informatia prezentata si, uneori, sa o si comentam, punctual, prin interventii minimale, in note de subsol.

Pentru cei care nu gasesc in jurisprudenta raspunsul la problemele pe care norma de procedura le ridica, am incercat sa directionam efortul de documentare prin mentionarea, sub fiecare norma, a articolelor publicate in principalele reviste de specialitate, deoarece, uneori, doctrina reuseste sa ridice nu doar intrebari inca neadresate de jurisprudenta, avansand posibile raspunsuri la acestea, dar si sa comenteze, mai mult sau mai puti n pertinent, unele solutii jurisprudentiale.

Autor(i): Andrei Viorel Iugan, Ion Neagu, Mircea Damaschin
Anul aparitiei: 21-Aug
Editura: Universul Juridic
Cod produs: 9786063907524
Categorie: Carte non-fictiune
Subcategorie: Drept si legislatie
Nr. pagini: 610
Tip coperta: Paperback
ISBN: ISBN: 9786063907524
Limba: Romana
Daca iti place cartea aceasta de pe MsBook, poti oricand sa vezi si alte carti scrise de autorul Andrei Viorel Iugan, Ion Neagu, Mircea Damaschin sau din categoria Drept si legislatie.

Nu este cartea pe care o cauti? »