CATEGORII DE CARTI

Constiinta dintr-o noua perspectiva. O teorie stiintifica a experientei subiective

Carte scrisa de: Michael Graziano
Vezi si cumpara cartea Constiinta dintr-o noua perspectiva. O teorie stiintifica a experientei subiective scrisa de autorul Michael Graziano sub editura Humanitas. Cartea a fost publicata in martie 2021 in limba Romana, are 248 pagini si poate fi cumparata la super pret din cele mai populare librarii online. Daca iti place sa citesti Constiinta dintr-o noua perspectiva. O teorie stiintifica a experientei subiective, poti oricand vedea si alte carti de Michael Graziano. Retine ca MsBook nu garanteaza cartea Constiinta dintr-o noua perspectiva. O teorie stiintifica a experientei subiective PDF. Aceasta poate fi disponibila doar in format tiparit, lucru pe care trebuie sa-l verifici pe libraria online.

Ultimul Pret Verificat

32lei

cartepedia.ro

librarie.net​

Am gasit cartea Constiinta dintr-o noua perspectiva. O teorie stiintifica a experientei subiective la un super pret de doar 32lei. Retine ca pretul acesta poate varia in functie de reducerile diverselor librarii online, pretul de pe MsBook fiind unul orientativ.

Constiinta dintr-o noua perspectiva. O teorie stiintifica a experientei subiective Rezumat

Michael Graziano ne propune o perspectiva cu totul noua asupra constiintei. „Experienta subiectiva“ este inteleasa pragmatic, prin teoria schemei atentiei – un model intern stravechi, simplificat, slefuit de evolutie, cu doua functii principale: de monitorizare si control al atentiei, oferindu-ne un model al sinelui, si de liant social, care ne permite sa intuim intentiile celorlalti si sa le anticipam comportamentul. Dar cum putem analiza obiectiv o entitate esentialmente subiectiva? Michael Graziano porneste de la cele mai noi studii despre creier, multe dintre ele desfasurate in laboratorul sau de la Princeton, dar si de la exemple din lumea animala, interpretate in cheie evolutionista. Raspunsul lui la marea enigma a constiintei este surprinzator si cucereste prin limpezimea expunerii si prin rigoare, iar implicatiile morale ale descifrarii experientei subiective sunt discutate cu talentul unui scriitor.

„Cand ma gandesc cat mai departe in viitor, schimbarea esentiala pe care o vad – momentul-cheie din istoria speciei noastre – este clipa in care oamenii vor intelege constiinta. Daca vom reusi sa intelegem constiinta dintr-o perspectiva pragmatica, tehnica, vom putea avea un viitor remarcabil. in acel viitor, mintea e ceva pretios, ce trebuie ingrijit, dezvoltat si apoi salvat, ceva ce poate fi prelevat din platforma biologica initiala si transferat, multiplicat, ramificat, mentinut pe termen nedefinit, poate chiar combinat cu alte minti.“ — MICHAEL GRAZIANO

Autor(i): Michael Graziano
Anul aparitiei: martie 2021
Editura: Humanitas
Cod produs: 978-973-50-6920-9
Categorie: Carte non-fictiune
Subcategorie: stiinta si tehnica
Nr. pagini: 248
Tip coperta: Hardcover
ISBN: ISBN: 978-973-50-6920-9
Limba: Romana
Daca iti place cartea aceasta de pe MsBook, poti oricand sa vezi si alte carti scrise de autorul Michael Graziano sau din categoria stiinta si tehnica.

Nu este cartea pe care o cauti? »