CATEGORII DE CARTI

Drept procesual penal. Partea generala. Editia 3

Carte scrisa de: Flaviu Ciopec
Vezi si cumpara cartea Drept procesual penal. Partea generala. Editia 3 scrisa de autorul Flaviu Ciopec sub editura C.H. Beck. Cartea a fost publicata in decembrie 2021 in limba Romana, are 334 pagini si poate fi cumparata la super pret din cele mai populare librarii online. Daca iti place sa citesti Drept procesual penal. Partea generala. Editia 3, poti oricand vedea si alte carti de Flaviu Ciopec. Retine ca MsBook nu garanteaza cartea Drept procesual penal. Partea generala. Editia 3 PDF. Aceasta poate fi disponibila doar in format tiparit, lucru pe care trebuie sa-l verifici pe libraria online.

Ultimul Pret Verificat

69.9lei

cartepedia.ro

librarie.net​

Am gasit cartea Drept procesual penal. Partea generala. Editia 3 la un super pret de doar 69.9lei. Retine ca pretul acesta poate varia in functie de reducerile diverselor librarii online, pretul de pe MsBook fiind unul orientativ.

Drept procesual penal. Partea generala. Editia 3 Rezumat

Despre lucrare

Obiectivele procesului penal sunt adevarul, legitimitatea si eficacitatea. Adevarul confera autoritate epistemica deciziilor judiciare si le ranforseaza din interior. Chiar daca adevarul obtinut adesea in proces nu este adevarul obiectiv, ci doar o specie a acestuia, consecinta a lipsei de infailibilitate a justitiei umane, aceasta nu induce o capitulare a organelor chemate sa infaptuiasca justitia, ci o continua lupta pentru obtinerea ei. Legitimitatea este asigurata de asa-numita moralitate procedurala, ce opreste organele judiciare sa utilizeze principiul „scopul scuza mijloacele”. Justitia penala nu trebuie doar sa se faca, ci trebuie sa se si vada cum se face. in fine, eficacitatea este importanta intr-un context al necesitatii asigurarii certitudinii represiunii. intre aceste coordonate, procesul penal, ghidat de noul cod legislativ, incearca sa acomodeze idei mai noi sau mai vechi, intr-un demers de aculturatie mai mult sau mai putin inspirat si cu consecinte importante pentru contenciosul penal.

Editia de fata actualizeaza legislatia si completeaza jurisprudenta relevanta in materie, dar aduce si o intelegere mai profunda a obiectivelor indicate mai sus.

Din cuprins

 • · actiunea penala
 • · actiunea civila
 • · contra-actiunea in procesul penal
 • · functiile procesuale
 • · incidentele de competenta
 • · probatoriul in procesul penal
 • · masurile procesuale si procedurale
 • · actele procesuale si procedurale

Puncte forte

 • explicatii clare si concise in materia dreptului procesual penal, partea generala
 • analiza a obiectivelor procesului penal
 • corelatii legislative, ample referinte doctrinare si jurisprudentiale
 • explicatii bogate care insotesc termenii juridici specifici dreptului procesual penal
 • abordarea limpede a conceptelor
Autor(i): Flaviu Ciopec
Anul aparitiei: decembrie 2021
Editura: C.H. Beck
Cod produs: 9786061811380
Categorie: Carte non-fictiune
Subcategorie: Drept si legislatie
Nr. pagini: 334
Tip coperta: Paperback
ISBN: ISBN: 9786061811380
Limba: Romana
Daca iti place cartea aceasta de pe MsBook, poti oricand sa vezi si alte carti scrise de autorul Flaviu Ciopec sau din categoria Drept si legislatie.

Nu este cartea pe care o cauti? »