CATEGORII DE CARTI

La portile Leningradului. Amintiri de pe Frontul de Est

Carte scrisa de: David Hurt, William Lubbek
Vezi si cumpara cartea La portile Leningradului. Amintiri de pe Frontul de Est scrisa de autorul David Hurt, William Lubbek sub editura Corint. Cartea a fost publicata in iunie 2021 in limba Romana, are 352 pagini si poate fi cumparata la super pret din cele mai populare librarii online. Daca iti place sa citesti La portile Leningradului. Amintiri de pe Frontul de Est, poti oricand vedea si alte carti de David Hurt, William Lubbek. Retine ca MsBook nu garanteaza cartea La portile Leningradului. Amintiri de pe Frontul de Est PDF. Aceasta poate fi disponibila doar in format tiparit, lucru pe care trebuie sa-l verifici pe libraria online.

Ultimul Pret Verificat

42.5lei

cartepedia.ro

librarie.net​

Am gasit cartea La portile Leningradului. Amintiri de pe Frontul de Est la un super pret de doar 42.5lei. Retine ca pretul acesta poate varia in functie de reducerile diverselor librarii online, pretul de pe MsBook fiind unul orientativ.

La portile Leningradului. Amintiri de pe Frontul de Est Rezumat

inrolat in Wehrmach in august 1939, la varsta de 19 ani, Wilhelm Lübbecke primeste botezul focului in timpul invaziei Frantei din 1940. in vara anului urmator, divizia lui participa la Operatiunea „Barbarossa”, actionand pe flancul stang al Grupului de Armate Nord. Dupa mar­suri infioratoare printre nenumarate cadavre s­i vehicule arse, incurajati de populatia din regiunea baltica, el s­i camarazii lui ajung pana la periferia Leningradului. Germanii au intampinat mari greutati pe timpul iernii, incercand sa faca fata atat contraatacurilor sovieticilor, cat si frigului cumplit. Divizia 58, din care facea parte Lübbecke, a fost aruncata dintr-o parte in alta a frontului ocupat de Grupul de Armate Nord, de la Novgorod la Demiansk, luptand la un moment dat pe gheata lacului Ilmen.

Preferand sa fie aproape de focul luptei, Lübbecke a indeplinit misiunea de observator inaintat pentru compania sa, avand de a face cu lunetisti, partizani si atacuri in toata regula ale trupelor sovietice. in septembrie 1943, este trimis la o ­scoala de ofiteri din Dresda. in momentul in care se intoarce pe frontul rusesc, armata germana se afla in plina retragere. Lübbecke reus­es­te sa scape din haosul care domnes­te in Prusia Rasariteana imbarcandu-se pe un distrugator german s­i ajungand cu acesta in largul coastelor Danemarcei, intr-o zona controlata de britanici. Dupa eliberarea din captivitatea britanica, se casatores­te cu iubita lui, Anneliese, iar in 1949 emigreaza mai intai in Canada, apoi in SUA. Aici, la batranete, cu ajutorul lui David B. Hurt, William Lubbeck is­i deapana amintirile, iar pe baza lor se na­ste La port­ile Leningradului, o poveste despre triumf s­i dezastru, o incursiune fascinanta in realitatea razboiului de pe Frontul de Est.
Autor(i): David Hurt, William Lubbek
Anul aparitiei: iunie 2021
Editura: Corint
Cod produs: 9786069507889
Categorie: Carte non-fictiune
Subcategorie: stiinte umaniste
Nr. pagini: 352
Tip coperta: Paperback brosat
ISBN: ISBN: 9786069507889
Limba: Romana
Daca iti place cartea aceasta de pe MsBook, poti oricand sa vezi si alte carti scrise de autorul David Hurt, William Lubbek sau din categoria stiinte umaniste.

Nu este cartea pe care o cauti? »