CATEGORII DE CARTI

Pagini de jurnal vol. I (1923-1930)

Carte scrisa de: Simona Lahovary
Vezi si cumpara cartea Pagini de jurnal vol. I (1923-1930) scrisa de autorul Simona Lahovary sub editura Corint. Cartea a fost publicata in iunie 2021 in limba Romana, are 552 pagini si poate fi cumparata la super pret din cele mai populare librarii online. Daca iti place sa citesti Pagini de jurnal vol. I (1923-1930), poti oricand vedea si alte carti de Simona Lahovary. Retine ca MsBook nu garanteaza cartea Pagini de jurnal vol. I (1923-1930) PDF. Aceasta poate fi disponibila doar in format tiparit, lucru pe care trebuie sa-l verifici pe libraria online.

Ultimul Pret Verificat

57.5lei

cartepedia.ro

librarie.net​

Am gasit cartea Pagini de jurnal vol. I (1923-1930) la un super pret de doar 57.5lei. Retine ca pretul acesta poate varia in functie de reducerile diverselor librarii online, pretul de pe MsBook fiind unul orientativ.

Pagini de jurnal vol. I (1923-1930) Rezumat

Paginile de jurnal lasate de Simona Lahovary reprezinta o sursa cuceritoare de memorie si emotie estetica, accesibila pana acum doar catorva cercetatori in arhive. Volumul de fata constituie doar un fragment din ceea ce a notat Simky de-a lungul catorva decenii. Ea era cunoscuta mai ales prin calitatea de doamna de onoare a reginei Maria, dar astazi ni se devoaleaza ca o fina observatoare a vremii sale: judecati obiective, caracterizari muscatoare, dezvaluiri socante, descrieri de spatii exotice, ba si trairi melodramatice de factura bovarica recompun plastic inalta societate romaneasca din anii interbelici.

„Calitatea de doamna de onoare a reginei Maria ii confera Simonei Lahovary un loc aparte la Curtea Regala. Este la curent cu tot ce se intampla acolo, cu programul cotidian al reginei, dar se adauga un element pretios: cele doua femei sunt bune prietene. Aceasta si explica tandretea si gingasia descrierii reginei, de la tinuta la stari de spirit, de la relatiile cu familia la critica – de cele mai multe ori indreptatita si obiectiva… Eroina noastra este doamna de onoare si deopotriva membra a unei vechi familii de oameni politici faimosi. De aici si prieteniile ei, atat in societatea romana, cat si in cea europeana. O adevarata galerie de personaje trece prin fata cititorului, cu caracterizari, mai toate acide, marturisind insa, in acelasi timp, un spirit de observatie aparte. Defineste atmosfera din Parlamentul bucurestean asemanatoare cu aceea de la Budapesta: insulte, lovituri, excluderi. Apoi, aproape fiecare om public este judecat cu duritate, cu dispret, cu temei sau fara. Lectura captivanta pentru specialisti si deopotriva pentru publicul larg, Paginile de jurnal ale Simonei Lahovary intregesc fericit imaginea societatii romanesti interbelice.”

(Georgeta Filitti)

Autor(i): Simona Lahovary
Anul aparitiei: iunie 2021
Editura: Corint
Cod produs: 9786067939767
Categorie: Carte non-fictiune
Subcategorie: Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri
Nr. pagini: 552
Tip coperta: Paperback brosat
ISBN: ISBN: 9786067939767
Limba: Romana
Daca iti place cartea aceasta de pe MsBook, poti oricand sa vezi si alte carti scrise de autorul Simona Lahovary sau din categoria Biografii, memorialistica, publicistica si eseuri.

Nu este cartea pe care o cauti? »