CATEGORII DE CARTI

Patericul copt. Versiunea copta sahidica. Apoftegmele Parintilor desertului

Carte scrisa de: stefan Colceriu
Vezi si cumpara cartea Patericul copt. Versiunea copta sahidica. Apoftegmele Parintilor desertului scrisa de autorul stefan Colceriu sub editura Humanitas. Cartea a fost publicata in iunie 2021 in limba Romana, are 328 pagini si poate fi cumparata la super pret din cele mai populare librarii online. Daca iti place sa citesti Patericul copt. Versiunea copta sahidica. Apoftegmele Parintilor desertului, poti oricand vedea si alte carti de stefan Colceriu. Retine ca MsBook nu garanteaza cartea Patericul copt. Versiunea copta sahidica. Apoftegmele Parintilor desertului PDF. Aceasta poate fi disponibila doar in format tiparit, lucru pe care trebuie sa-l verifici pe libraria online.

Ultimul Pret Verificat

85lei

cartepedia.ro

librarie.net​

Am gasit cartea Patericul copt. Versiunea copta sahidica. Apoftegmele Parintilor desertului la un super pret de doar 85lei. Retine ca pretul acesta poate varia in functie de reducerile diverselor librarii online, pretul de pe MsBook fiind unul orientativ.

Patericul copt. Versiunea copta sahidica. Apoftegmele Parintilor desertului Rezumat

„Daca un vant puternic ni se pune impotriva, sa intindem crucea in locul panzelor ca sa sfarsim calatoria pe mare fara frica.“ — Patericul copt, fragmentul 59

„A spune ca Patericul egiptean a avut un rol crucial in dezvoltarea spiritualitatii si culturii crestine este un truism. Succesul la public al colectiilor de spuse ale Parintilor pustiei, cunoscute in genere ca Apoftegmele Parintilor desertului, a produs o asemenea emulatie in generatiile succesive de practicanti, incat putini au fost cei care au scapat de ispita adaugarii cate unei apoftegme la corpusul originar.

in volumul de fata propunem textul editat critic al versiunii copte sahidice a Apoftegmelor Parintilor si traducerea lui in limba romana. Am ales sa ne ocupam de versiunea copta a Patericului intrucat, prin vechimea, coerenta si dispunerea materialului, e de mare relevanta pentru istoria intregii constelatii de traditie a Apoftegmelor. Prezenta editie critica nu e o simpla actualizare a uneia mai vechi, ci o intreprindere de anvergura pentru obtinerea unui produs stiintific nou si autonom si deopotriva o premiera absoluta in spatiul culturii romane.

Prezentul volum este rezultatul muncii unei echipe de filologi clasici, teologi si filozofi care s-au constituit intr-un grup de studiere a limbilor Bibliei, cu o atentie speciala asupra limbii copte sahidice. Grupul s-a intalnit saptamanal, vreme de sapte ani, la Colegiul „Noua Europa“ din Bucuresti, loc care a gazduit proiectul gratie amabilitatii domnului Andrei Plesu, rector si presedinte al Fundatiei „Noua Europa“, precum si intregii echipe de la NEC. Miza ultima a acestui volum si a constituirii grupului este lansarea in Romania a unui domeniu de studiu aflat in plina expansiune in lumea stiintifica occidentala, dar care nu si-a gasit locul in universitatile de la noi. Sunt semne ca suntem pe cale sa ne atingem scopul.“

(stefan Colceriu)

Autor(i): stefan Colceriu
Anul aparitiei: iunie 2021
Editura: Humanitas
Cod produs: 978-973-50-7063-2
Categorie: Carte non-fictiune
Subcategorie: Religie
Nr. pagini: 328
Tip coperta: Paperback brosat
ISBN: ISBN: 978-973-50-7063-2
Limba: Romana
Daca iti place cartea aceasta de pe MsBook, poti oricand sa vezi si alte carti scrise de autorul stefan Colceriu sau din categoria Religie.

Nu este cartea pe care o cauti? »