CATEGORII DE CARTI

O lume din evantaie, pe care sa nu o imparti cu nimeni

Carte scrisa de: Moni Stanila
Vezi si cumpara cartea O lume din evantaie, pe care sa nu o imparti cu nimeni scrisa de autorul Moni Stanila sub editura Charmides. Cartea a fost publicata in decembrie 2017 in limba Romana, are 60 pagini si poate fi cumparata la super pret din cele mai populare librarii online. Daca iti place sa citesti O lume din evantaie, pe care sa nu o imparti cu nimeni, poti oricand vedea si alte carti de Moni Stanila. Retine ca MsBook nu garanteaza cartea O lume din evantaie, pe care sa nu o imparti cu nimeni PDF. Aceasta poate fi disponibila doar in format tiparit, lucru pe care trebuie sa-l verifici pe libraria online.

Ultimul Pret Verificat

15lei

cartepedia.ro

librarie.net​

Am gasit cartea O lume din evantaie, pe care sa nu o imparti cu nimeni la un super pret de doar 15lei. Retine ca pretul acesta poate varia in functie de reducerile diverselor librarii online, pretul de pe MsBook fiind unul orientativ.

O lume din evantaie, pe care sa nu o imparti cu nimeni Rezumat

„Poezia lui Moni Stanila n-a fost niciodata una „directa”, cum a receptat-o critica, trimitind mai ales la Colonia fabricii (volum care uza, ce-i drept, de o anumita brutalitate a reconstituirii documentare). si este cu atit mai putin in O lume din evantaie, unde ambiguitatea alegorica devine principala sursa de lirism.
Gasim aici un continuu joc intre genuin si simbolic, intre, altfel spus, perceptia imediata, adeseori incarcata de senzualitate, si filtrul hermeneutic, in cheie discret evanghelica, dar cu sincretisme extrem de expresive. Lecturii i se ofera un ambitus maxim, de la literal la anagogic. Adica de la, sa zicem, gusterul de linga magazie, terasa acoperita, un milkshake sau aprinderea unei tigari la… Dumnezeu. Gesturile simple capata acel tiv hieratic care preschimba un oarecare scenariu vilegiaturistic (vacanta intr-o insula, topos conotind insa, prin definitie, refugiul, regressus-ul initiatic, athanorul interior) in ritual misterios, cu elemente de magie populara si cronologie incerta, glisind de la nuptial la funerar si eshatologic. Se creeaza astfel o atmosfera arhaica si, totodata, hristica, in sensul pantemporal al crestinismului de care vorbeste, de pilda, Simone Weil.
Lumea din evantaie a lui Moni Stanila, pe cit de iluzorie, pe atit de reala – oricum, una prin care inca adie duhul – reprezinta reversul cotidianului denaturat. si un refugiu spre „linkurile din mar”, asadar spre Paradis si spre o noua tentatie.”
Ovidiu NIMIGEAN

Autor(i): Moni Stanila
Anul aparitiei: decembrie 2017
Editura: Charmides
Cod produs: 978-606-752-122-1
Categorie: Fictiune/ Literatura
Subcategorie: Literatura contemporana
Nr. pagini: 60
Tip coperta: Paperback brosat
ISBN: ISBN: 978-606-752-122-1
Limba: Romana
Daca iti place cartea aceasta de pe MsBook, poti oricand sa vezi si alte carti scrise de autorul Moni Stanila sau din categoria Literatura contemporana.

Nu este cartea pe care o cauti? »

Vezi si alte carti interesante